Specialist Chinese vertalingen - Beëdigd Chinees vertaalbureau

Beëdigde Chinese vertalingen en beëdigde tolken Chinees


China ontwikkelt zich als meest belangrijke markt in Azië. De snelgroeiende Chinese markt biedt veel kansen en kan voor veel bedrijven potentie bieden.

Een veel gemaakte denkfout is dat een bepaalde tekst klaar is voor een Chineestalige markt nadat deze simpelweg vertaald is. Dit is een onjuiste gedachtegang, daar er verschillende soorten Chinees zijn voor verschillende gebieden. Om een voorbeeld te noemen: het Mandarijn of Kantonees verwijst uitsluitend naar een gesproken taal, terwijl er ook in de geschreven taal verschillende soorten Chinees bestaan – zie hiervoor de onderstaande tabel.

Land / Regio Geschreven taal Gesproken taal
Volksrepubliek China Vereenvoudigd Chinees** Mandarijn (Putonghua)
Volksrepubliek China Traditioneel Chinees* Mandarijn (Guoyu)
Hong Kong Traditioneel Chinees* Kantonees (Guangdonghua)
Singapore Vereenvoudigd Chinees** Mandarijn (Putonghua)

* Traditioneel Chinees dat in Taiwan gebruikt wordt is niet hetzelfde als het traditionele Chinees dat in Hong Kong wordt gebruikt. Het schrift is hetzelfde, maar er zijn grote verschillen in de grammatica, de woordkeuze, terminologie en uitdrukkingen.

** Het voorgaande geldt ook voor vereenvoudigd Chinees dat gebruikt wordt in de Volksrepubliek China en Singapore.

 

Om u een idee te geven van het verschil tussen traditioneel en vereenvoudigd Chinees, geven wij u het volgende vertaalvoorbeeld:

Woord / Regio China Taiwan Hong Kong Singapore
Computer 计算机 電腦 電腦 计算机
Mobiele telefoon 移动电话 行動電話 流動電話 移动电话
Plasma TV 等离子电视 電漿電視 等離子電視
of 電漿電視
等离子电视
Rechter 审判长 法官 法官 法官

 

Zoals te zien is wordt in elk land of gebied waar Chinees gehanteerd wordt, een compleet andere vertaling gebruikt voor een bepaalde term. Chinees vertaalbureau LBS kan uw gids zijn bij het omzeilen van dit soort communicatieproblemen. Laat Chinees vertaalbureau LBS u helpen om uw product een succes te maken in het verre oosten, de snelst groeiende markt van de wereld.

Behalve reguliere vertalingen verzorgen wij ook beëdigde vertalingen en wij kunnen zelfs de volledige legalisatie van uw beëdigde vertaling verzorgen.